Torsdag 19/9

Ursviksskolans Världsmästerskap i Friidrott 2019 går av stapeln

Tid:

 • vanliga skoltider

Ha på dig!

 • Bra kläder att idrotta i, kom ombytt alltså!
  Ha sådana kläder som du inte bryr dig om så mycket så att du kan sätta fast din namnskylt med säkerhetsnål som du får av din lärare, i tröjan eller jackan. Det blir ett pyttelitet hål då som troligtvis inte kommer synas sedan. Namnskyltarna är för att du ska komma ihåg vilket land du är i och så att andra kan se det.
 • Någon regnskyddande jacka och varmare tröja kanske när man sitter och äter. Tänk på att det kan vara kallt, särskilt på morgonen.
 • Namnmärk gärna allt.

Ta med

 • Vattenflaska
 • Väska
 • Sittunderlag, om du inte har något kan du enkelt göra ett av tidningar du viker och stoppar i en plastpåse som du knyter.
 • Ombyte till vanliga kläder om du vill byta om och duscha efter på Motionsgården.

Program

Man börjar som vanligt på morgonen, samlas i klassrummet. Går igenom dagen lite. Sedan, c:a 8:30, hämtar kaptenerna sina lagmedlemmar från de andra klasserna och samlas ute på skolgården i ländernas bokstavsordning, mellan grinden och trappen. När lagen är fulltaliga marscherar lagen tillsammans med sin vuxne förbundskapten till Sundbybergs IP. Efter en kort invigning så går lagen ut på de olika stationerna och börjar tävla. Det är sex grenar som man går mellan som klockan: 1)Höjdhopp (50, 60 & 70 cm) -Här börjar Argentina & Belgien, 2)Kast med plastspjut -Här börjar Costa Rica & Danmark, 3)Springa 400 m -Här börjar England och Finland , 4)Längdhopp 1 -Här börjar Georgien och Honduras. 5)Kulstötning -Här börjar Italien och Jamaica. 6)Springa 60 meter. Av längdhopp och kula finns det två stationer. Så då kan man gå till den det är minst kö, men man går bara till en av dem. Lagen går runt själva utan vuxen, treorna leder laget. Några vuxna är lösa, men de flesta står på stationerna. Men treorna har sagt att de klarar att leda tillsammans, så då litar vi på det.

Det lag som tar hand om sitt lag bäst enligt de vuxna vinner pris, en idrottslektion ihop där de får bestämma aktivitet. Om det är flera lag som anses bäst så lottas priset ut bland dem. Kanske har vi ett pris också till det lag som tillsammans springer snabbast, hoppar högst och längst, och kastar och stöter längst. Men det kräver väldigt mycket skrivande och räknande så vi får se om vi hinner det, om det är viktigt för eleverna, ska kolla. Vi kör ett pris istället till det lag som försöker mest, som provar allt. Vid flera så lottas priset ut.

Vid 11 ungefär äter vi lunchen som har körts upp från skolan. Senast kl.13 ungefär så avslutar vi med några semifinaler i stafett, där vinnarna i varje möts i final.

Vi är tillbaka senast till mellanmål. Vi går tillbaka klassvis, ettorna som är yngst och tröttast åker buss. De som vill kan efteråt duscha och byta om till vanliga kläder på motionsgården.

Passerat

friidrott=

 1. (sport) samlingsnamn för enklare mestadels individuella sporter där man springer (snabbt eller långt), hoppar (högt eller långt) eller kastar (t.ex. spjut eller kula, långt)

Måndag – tisdag

förberedelser, träna på grenar man behöver träna mer på som är svåra. Kan vara ute eller inne. Så ha kläder så att du klarar båda.

Onsdag

Inställd simskola åk.3 p.g.a. nedan

Landsträff för alla, c:a kl 10

3A:s kaptener går och hämtar sina lagmedlemmar och samlas i angivet rum man får veta av mig innan på en lapp. Där ska man tillsammans bestämma vilket land man ska vara som börjar på lagets bokstav. Sedan ritar man det landets flagga som namnskylt att ha på sig under Världsmästerskapet i Friidrott på torsdagen. Man ritar också en större flagga att ha som samlingsflagg på skolgården och under VM. Lagen består av ungefär 2 elever från varje klass på lågstadiet.

-Detta gick jättebra, med några små missar, behövs mer tid nästa gång. Men jag är stolt över hur bra treorna löste uppgiften!!!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s